Gevelwerken Tas René

Uw gevel kan letterlijk in een nieuw kleedje gestopt worden. Hierna volgen enkele mogelijkheden.

Sidings

De Sidings worden geplaatst op een enkel of dubbel houten lattenrooster. Hierbij is er de mogelijkheid om isolatie te plaatsen tussen de houten latten.

Sidings op een gevel

Ceder-bekleding

Een ceder-gevelbeplanking wordt op een houten lattenrooster geplaatst, met of zonder isolatie.

Cederbekleding

Sinds 2009 maakt het Vlaams rooilijnendecreet het mogelijk in Vlaanderen tot 14 cm buiten de bestaande rooilijn te treden indien het om gevelisolatie gaat.

Arduin

Plint

Een arduinen plint wordt geplaatst ter bescherming van de gevel onderaan. Achter deze plint kan isolatie geplaatst worden ter voorkoming van koude bruggen.

Dorpels

Gevelwerken Tas René plaatst steeds dorpels met kussentjes en een druiprand ter bescherming van uw gevel en ter voorkoming van vuilstrepen. Op deze manier wordt het regenwater afgeleid naar het midden van de dorpel, en loopt (vuil) regenwater niet langs de gevel.

Gevelbekledingsplaten

Het is ook mogelijk om volledige geveldelen te bekleden met arduinen platen.

Metaalprofielplaten

Bijvoorbeeld horizontale stroken, elkaar overlappend, worden op een houten regelwerk geplaatst. Een ruime keuze aan modellen en oppervlakteaspecten, met interessante kwaliteiten (beperkt onderhoud, duurzaam, flexibel, …)

metaalprofielplaat

Gevelbekledingsplaten

Volkern-, vezelcement- of glaswol-gevelbekledingsplaten worden geplaatst op een houten regelwerk. Hiermee kunnen volledige geveldelen bekleed worden, of bijvoorbeeld toegepast worden voor het bekleden van een dakgoot.

gevelbekledingsplaat

Leien

Vezelcementleien worden aangebracht op een enkel of dubbel, houten lattenrooster, eventueel voorzien van isolatie. De verschillende dekkingsmethoden hebben elk hun eigen uitzicht:


Plaketten (steenstrips)

Steenstrips worden meestal toegepast voor renovatie, maar kunnen ook ingezet worden bij nieuwbouw, bijvoorbeeld wanneer een minimale muurdikte wordt nagestreefd.

Steenstrips kunnen ook op isolatie geplaatst worden. Hierbij worden isolatieplaten tegen de bestaande muur verlijmd. Hierop wordt een mortel met wapeningsnet geplaatst en de isolatieplaten worden supplementair geplugd. De steenstrips worden vervolgens bevestigd met een kleefmortel. Om het geheel af te werken worden de voegen tussen de plaketten opgevoegd.

Sinds 2009 maakt het Vlaams rooilijnendecreet het mogelijk in Vlaanderen tot 14 cm buiten de bestaande rooilijn te treden indien het om gevelisolatie gaat.

Adres

Gevelwerken Tas René
Korte Minnestraat 35
9280 Lebbeke

Magazijn :
KMO Zone
D'Helst 26
9280 Lebbeke

E-mail

Telefoon & Fax

052/35 98 34