Pleisterwerken

Sierpleister, of ook crepie (krepi) of gevelpleister genoemd, heeft oneindig veel mogelijkheden. Waar andere gevelmaterialen omwille van hun beperkingen moeten afhaken, kan sierpleister nog een stapje verder. Sierpleister leent zich namelijk uitstekend om complexe bouwdelen af te werken.

Wanneer er ook een isolatie-eis is, kan sierpleister op isolatie aangebracht worden.

Sierpleister is prachtig wanneer deze perfect aangebracht werd en wanneer alle details grondig aangepakt werden. Bij Gevelwerken Tas René kan u rekenen op deze correcte afwerking. Oog voor detail en streven naar perfectie zorgen voor een onberispelijk resultaat!


Er wordt een onderscheid gemaakt tussen minerale pleisters (op basis van cement) en synthetische pleisters op basis van kunstharsen. Onze voorkeur gaat uit naar de synthetische pleisters omwille van hun betere kwaliteit en mooiere afwerking. Silicoonharssierpleisters zijn dampopen en hebben nog een zekere elasticiteit zodat zetting iets kan opgevangen worden.

Sierpleister

Wanneer de muur voldoende geïsoleerd is naar actuele normen, kan de sierpleister aangebracht worden op enkel een cementering. De muuropbouw is dan als volgt:

Muuropbouw zonder isolatie

Sierpleister op isolatie

Wanneer de dragende muur onvoldoende of niet geïsoleerd is, wordt eerst isolatie aangebracht, waarna de sierpleister. Isolatie aan de buitenzijde van de gevel is namelijk om verschillende redenen de beste oplossing:


Sinds 2009 maakt het Vlaams rooilijnendecreet het mogelijk in Vlaanderen tot 14 cm buiten de bestaande rooilijn te treden indien het om gevelisolatie gaat.

De muuropbouw is als volgt :

Muuropbouw met isolatie

Cementpleister

Waar het esthetische aspect iets minder belangrijk is, kan een cementpleister toegepast worden. Deze wordt eveneens voorzien van glasvezelwapeningsnetten en hoek- en stopprofielen.

Aandacht voor details

Bij fouten in de uitvoering, slechte of geen voorbereiding van de ondergrond en slechte detailuitvoering geven minderwaardige resultaten die gevelpleister onwaardig zijn.
Daarom hecht Gevelwerken Tas René zoveel belang aan details:

Waar het nodig is, kunnen ook deze punten in uw gevel aangepakt worden.

Raamdorpel met kussentjesDetail dakrand

Verzekerde garantie

willcoDe toepassing van de producten en de uitvoering van de werken kunnen, indien gewenst, onderbouwd worden met een verzekerde garantie. Hiervoor worden de werken door een expert nagekeken of de producten verwerkt zijn volgens de plaatsingsrichtlijnen van de fabrikant.


Voor nieuwbouw en renovatie

Nieuwbouw

Sierpleister weet zich te integreren in zowel strakke, moderne woningbouw, als in bijvoorbeeld nostalgische pastorij, fermettestijl, … eventueel gecombineerd met andere materialen.
Daarenboven kan sierpleister dankzij het bijna oneindige kleurenpallet uw woning een bepaalde stijl of cachet geven.

Renovatie

Ook voor gevelrenovatie is sierpleister de uitgelezen oplossing. Op nagenoeg elke ondergrond kan, al dan niet mits voorbehandeling, met of zonder isolatie, sierpleister aangebracht worden.
Sierpleister kan uw woning een verfrissende en héél andere uitstraling geven.
Neem gerust een kijkje bij de realisaties.

Adres

Gevelwerken Tas René
Korte Minnestraat 35
9280 Lebbeke

Magazijn :
KMO Zone
D'Helst 26
9280 Lebbeke

E-mail

Telefoon & Fax

052/35 98 34