Gevelreiniging - Gevelrenovatie

Gevels vervuilen omdat ze continu bloot staan aan invloeden van buitenaf. In de loop der jaren kan dat hun uitzicht wijzigen en de waarde van het gebouw verminderen.
Daarom is een opfrisbeurt soms wenselijk.

Ook een grondiger aanpak is mogelijk, zoals bv. bovenop het zandstralen, ook het uitslijpen van voegen en hervoegen, en zelfs ook nog achteraf het aanbrengen van een siliconen-bescherming.

Dit geeft de gevel niet alleen haar oorspronkelijke kleur terug, maar ook zijn sterkte, degelijkheid en waterwerendheid.
Gevelwerken Tas René kijkt samen met u voor de gepaste oplossing.

Gevelreiniging

Elke soort gevelafwerking vraagt haar eigen reinigingsmethode. Wij zetten ze voor u op een rij:

Gevelsteen

Gevelsteen wordt gereinigd naargelang de soort en de graad van vervuiling:


Meestal wordt het reinigen van een gevelsteenmuur gecombineerd met het uitslijpen van voegen en hervoegen, en het aanbrengen van een siliconenbeschermlaag.
Uiteraard worden ramen, deuren, … afgeplakt bij werken zoals bv. zandstralen.

zandstralen

Sierpleister

Sierpleister wordt gereinigd met water onder lage druk. Daarna kan al dan niet een verflaag aangebracht worden. (zie ook "Schilderen van gevels")
Soms wordt overgegaan naar een andere kleur dan de oorspronkelijke kleur, zodat een totaal nieuw aspect verkregen wordt.

Geschilderde gevel

Een geverfde gevel wordt gereinigd met water, al dan niet voorafgegaan met een mos- en algendoder.
Daarna kan, indien de staat van de gevel dit vraagt, een nieuwe verflaag aangebracht worden.
Indien men opnieuw de oorspronkelijke steen wil tevoorschijn halen, kan de verf verwijderd worden d.m.v. decapperen en/of zandstralen.

Verwijderen van verf

Gevel of dak met vezelcementleien

Vezelcementleien worden gereinigd met water onder druk. De druk wordt zodanig geregeld om het oppervlak intact te houden.
Meestal zijn vezelcementleien zodanig gedegradeerd, dat het aanbrengen van een nieuwe verflaag na reiniging het beste resultaat geeft en uw gevel of dak er terug als nieuw doet uitzien.

Gevelrenovatie

Uitslijpen van voegen en hervoegen

Wanneer oude voegen of voegmortel van slechte kwaliteit loskomen en/of afbrokkelen, is het nodig om deze voegen te verwijderen (= uitslijpen) en te hervoegen.
De voegen hebben namelijk niet alleen een esthetische, maar eveneens een functionele rol.
Meestal wordt het uitslijpen van voegen en hervoegen gecombineerd met reinigen van de gevel, en het aanbrengen van een siliconenbeschermlaag.

Siliconiseren

Om de waterwerendheid van een gevel te verbeteren en de waterabsorptie te verminderen, wordt een siliconenbeschermlaag aangebracht.
De gebruikte producten zorgen ervoor dat de gevelsteen afgeschermd wordt van hemelwater en bovendien bijgevolg minder snel vuil wordt. Deze producten zijn zodanig ontwikkeld dat het ademend karakter van de gevelsteen niet in het gedrang komt.

Het aanbrengen van siliconen wordt meestal voorafgegaan door een gevelreiniging en eventueel ook nog door uitslijpen van voegen en hervoegen.

Injecteren van muren tegen opstijgend vocht

Bij oude woningen ontbreekt dikwijls de vochtwering onderaan de muur, met vochtvlekken als gevolg.
Om dit te verhelpen worden de betreffende muren geïnjecteerd tegen opstijgend vocht. Hierbij worden gaten in de muur geboord, waarin een poriënvullend middel wordt ingespoten tot wanneer volledige verzadiging bereikt is.

Schilderwerken

Schilderwerken

Schilderen van :Nieuw schilderwerk

Kaleien

Een dunne kalkpleister wordt met een blokborstel op de muur (metselwerk) aangebracht! Bovenop de kaleilaag wordt meestal ook nog een kalkverf aangebracht.
Hierdoor ontstaat er een schemerig, strepeneffect met kleurschakeringen. Kalei geeft een mooi en rustiek uitzicht.

Gekaleide gevel

Adres

Gevelwerken Tas René
Korte Minnestraat 35
9280 Lebbeke

Magazijn :
KMO Zone
D'Helst 26
9280 Lebbeke

E-mail

Telefoon & Fax

052/35 98 34